ایزو چیست؟ نحوه اخذ گواهینامه ایزو

چرا باید iso درافت کرد

ایزو چیست؟ همین ابتدای امر باید بگوییم که ایزو (سازمان بین‌المللی توسعه استاندارد) یک سازمان بین‌المللی است که در زمینه تعیین استانداردها و راهنمایی‌های فنی در سطح جهانی فعالیت می‌کند. این سازمان با هدف تشویق تجارت بین‌المللی و تسهیل ارتباطات بین صنایع و سازمان‌ها، استانداردهایی را تدوین و ارائه می‌دهد که در تضمین کیفیت، ایمنی، کارایی و سازگاری محصولات و خدمات نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

با توجه به توسعه فناوری و گسترش روزافزون تعاملات بین‌المللی، ایزو در بسیاری از زمینه‌ها مانند صنعت، فناوری اطلاعات، محیط زیست، بهداشت و ایمنی استانداردهای خود را تعریف کرده است. استفاده از استانداردهای ایزو باعث ایجاد هماهنگی و همبستگی بین سازمان‌ها، کاهش ریسک‌های مرتبط با تولید و ارائه محصولات و خدمات، بهبود عملکرد سازمان‌ها و افزایش اعتماد مشتریان می‌شود. در ادامه قصد داریم با انواع استاندارد ها و نحوه اخذ ایزو آشنا شویم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت پنهان کردن سرفصل ها

تعریف گواهینامه ایزو چیست؟

ایزو (ISO: International Organization for Standardization) به عنوان یک نهاد غیر دولتی و کاملاً مستقل، در سال ۱۹۴۷ به‌منظور تعیین استانداردهای بین‌المللی در سوئیس و بر اساس قوانین این کشور تأسیس شد. ایزو متشکل از چندین سازمان از کشورهای مختلف جهان است که در زمینه توسعه و انتشار استانداردهای بین‌المللی معتبر فعالیت می‌کنند.

ایزو به عنوان یک سازمان بین‌المللی مستقل، با همکاری اعضای خود در سراسر جهان، استانداردهای جدید را تدوین و به روزرسانی می‌کند. استفاده از استانداردهای ایزو در سطح جهانی به کشورها و سازمان‌ها کمک می‌کند تا با معیارهای بین‌المللی همخوانی داشته باشند.

به طور خلاصه، ایزو به عنوان یک سازمان معتبر و مورد توجه در حوزه استانداردهای جهانی، نقش مهمی در توسعه و بهبود صنایع و خدمات جهانی ایفا می‌کند و برای ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری سازمان‌ها و تسهیل تجارت بین‌المللی بسیار اهمیت دارد.

استاندارد هاي ايزو همه فعاليت ها را به جز الکترونیک، برق و مخابرات پوشش می دهند. سه سازمان بين المللي ISO، IEC و ITU کارگروه همکاری استاندارد های جهانی (WSC) را تشکیل می دهند که مسئول استاندارد سازی بین المللی است.

انواع ایزو چیست؟

سازمان استاندارد سازي ايزو تقریباً در تمام زمینه های زندگی و تجارت استانداردی با فعاليت های متفاوتي دارد. این سازمان بیش از 20000 استاندارد را طراحي کرده است که فهرست طولانی از استاندارد هاي ايزو و مشخصات فنی را شامل می شود.

شناخته شده ترین و مهم ترین استانداردها شامل استاندارد سیستم های مدیریت کیفیت، محیط زیست، ایمنی شغلی، پزشکی، تولید یا ایمنی مواد غذایی هستند. دیگر استاندارد های پرکاربرد و مهم شامل حفاظت از سلامت، امنیت داده ها و اطلاعات و انطباق نیز می باشند.

 

معرفی استاندارد های ایزو
لیست استانداردهای ایزو

انواع استانداردهای منتشر شده ايزو چیست

1- ايزو 27001

ایزو 27001 چیست؟ یک استاندارد بین المللی برای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات است.

2- ايزو 8601

ایزو 8601 چیست؟ این استاندارد مربوط به نمایش تاریخ‌ها و زمان‌های یک استاندارد بین‌المللی، دربارهٔ تبادل داده‌های مرتبط با تاریخ و زمان است.

3- ايزو 50001

ايزو 50001 چیست؟ یک استاندارد بین المللی برای سیستم مدیریت انرژی (EnMS) است.

4- ايزو 14001

ايزو 14001 چیست؟ استانداردی برای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آسیب رساندن آلاینده ها به آن است.

5- ايزو 45001

ايزو 45001 چیست؟ استانداردی در زمینه مدیریت سیستم‌های ایمنی و بهداشت شغلی است.

6- ايزو 31000

ايزو 31000 چیست؟ مجموعه‌ای از استانداردهای مدیریت ریسک است.

7- ايزو 9001

ايزو 9001 چیست؟ استانداردی است که به موضوع مدیریت کیفیت در سازمان ها می پردازد.

8- ايزو 26000

ايزو 26000 چیست؟ استانداردی است که به سازمان ها کمک کند تا به طور موثر و مداوم مسئولیت های اجتماعی را مورد ارزیابی قرار دهند.

9- ایزو 17025

ایزو 17025 چیست؟ استانداردی برای کنترل کیفیت در آزمایشگاه ها است.

10- ایزو 10004

ایزو 10004 چیست؟ استانداردی برای رسیدگی به شکایات مربوط به محصولات و خدمات می باشد.

11- ایزو 10002

ایزو 10002 چیست؟ استانداردی برای رضایتمندی مشتریان و رسیدگی به شکایات آنها است.

12- ایزو 10015

ایزو 10015 چیست؟ یک استاندارد برای تشریح فرآیند آموزش و نحوه سازماندهی آن است.

13- ایزو 14000

ایزو 14000 چیست؟ مجموعه ای از استاندارد های بین المللی (ISO) درباره مدیریت محیط زیست است.

14- ایزو 18001

ایزو 18001 چیست؟ یک استاندارد برای مدیریتِ ریسک و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است.

15- ایزو 19011

ایزو 19011 چیست؟ استانداردی است که رهنمودهایی را برای سیستم‌های مدیریت ممیزی ارائه می‌دهد.

16- ایزو 18000

ایزو 18000 چیست؟ این استاندارد الزاماتی را برای  سیستم مدیریت بهداشت شغلی و ایمنی تعیین می کند.

17- ایزو 22000

ایزو 22000 چیست؟ یک استاندارد مربوط به صنایع غذایی است که وظیفه کنترل خطرات مربوط به ایمنی غذا و تولید غذای سالم را دارد.

این مقاله را حتما بخوانید:  اخذ گواهينامه ايزو در کرج (مشاوره رایگان و هزینه ها)

18- ایزو 34000

ایزو 34000 چیست؟ استانداردی برای ارزیابی فرآیندها در مدیریت منابع انسانی است.

19- ایزو 9000

ایزو 9000 چیست؟ مجموعه ای از استانداردها است که به سازمان‌ها و شرکت‌ها کمک می‌کند نیاز مشتریان و سهام داران، مطابق با الزامات قانونی رفع شود.

20- ایزو 9002

ایزو 9002 چیست؟ این استاندارد راهنمایی برای مشاوران، ممیزان و کلیه کاربران برای استفاده از الزامات سیستم مدیریت کیفیت است.

ممیزی ایزو چیست؟

منظور از ممیزی ISO انطباق سازمان شما با یکی از استانداردهای تعیین شده توسط سازمان بین المللی استاندارد است. ایزو بهترین شیوه های مدیریت را در زمینه های مختلف از جمله امنیت اطلاعات تا ایمنی ارائه می دهد. ممیزی ایزو به ارتقا و بهبود مستمر اختصاص دارد و هر پنج سال یکبار هر استاندارد را بررسی می کند. این ممیزی سیستم های شرکت شما را با استانداردهای ISO اندازه گیری می کند.

حال سوال اینجاست که تفاوت بین انطباق ایزو و گواهینامه ایزو چیست؟ تفاوت در این است که انطباق ایزو شامل اجرای شیوه‌ها، فرآیندهای تجاری و خط‌مشی‌هایی است که با یک یا چند استاندارد هدف ISO ، همسو هستند، اما نیازی به ممیزی رسمی شخص ثالث ندارند. گواهینامه ISO شامل تمام موارد فوق، به علاوه ممیزی رسمی شخص ثالث توسط حسابرسان معتبر ایزو است. با این وجود، انطباق با ISO همچنان می‌تواند شامل ممیزی‌ها باشد، اگرچه ممکن است این ممیزی‌ها توسط حسابرسان داخلی انجام شود.

توسعه و بازبينی استانداردهای ايزو

استانداردهای ايزو توسط اعضای این سازمان، برای استانداردسازی تدوین می شود. این استانداردها به صورت دوره ای توسط اعضای ايزو تدوین، بررسی، بازبيني، تایید و به عنوان استاندارد های بین المللی منتشر می شوند.

مرحله مقدماتی (NP New Item Proposal)

طرح های استانداردسازی جدید توسط کمیته های استانداردسازی جمع آوری، ارزیابی و طبقه بندی می شوند.

پردازش (WP Working Draf)

گروه های کاری خبره پیش نویس های اساسی را تهیه می کنند.

پیش نویس کمیته (CD پیش نویس کمیته)

نمایندگان ملی پیش نویس اولیه استاندارد را تهیه می کنند.

نظرسنجی (DIS پیش نویس استاندارد بین المللی)

پیش نویس استاندارد در نظرسنجی برای رای دادن یا اظهار نظر منتشر می شود. اگر کمتر از 75 درصد اعضا موافق باشند، پیش نویس دوم نظرسنجی تهیه می شود. اگر DIS با اکثریت واضح پذیرفته شود، مرحله FDIS را می توان نادیده گرفت.

پذیرش (FDIS استاندارد بین المللی پیش نویس نهایی)

پیش نویس نهایی برای اظهار نظر، نظرسنجی و رای گیری منتشر می شود. با اکثریت اعضای حداقل دو سوم، FDIS وارد مرحله انتشار می شود.

انتشار استانداردهاي ايزو

ااستاندارد جدید ايزو، به عنوان راهنمای استاندارد قبلي منتشر می شود. سپس وارد مرحله بازنگری می گردد.

بازنگری

از آنجایی که استاندارد ايزو تنها زمانی معنا دارد که از نظر فنی و اجتماعی بروز باشد، اعتبار، صحت و موضوعیت آن حداکثر پس از پنج سال بررسی می شود. در صورت وجود پتانسیل برای بهبود، بازنگری انجام می شود. اگر بازنگری مناسب نباشد، استاندارد ايزو حذف شده و با استاندارد جدید و بروز، جایگزین می شود.

توجه داشته باشيد که با صدور گواهینامه هاي ايزو، کليه سازمان ها، مقامات یا مؤسسات ثابت می کنند که کیفیت، ایمنی و الزامات فرم استاندارد ايزو مربوطه را برآورده می کنند.

تعریف گواهینامه ایزو و انواع آن چیست

در مطالب بالا به طور مفصل در مورد ایزو چیست و انواع آن صحبت کردیم، در این بخش قصد داریم مطالبی را در خصوص گواهینامه ایزو بیان کنیم. در اصل گواهینامه ایزو، سند و مدرکی است که نشان دهنده رعایت الزامات استانداردهای ایزو می باشد. این گواهی می تواند به صورت داوطلبانه، اجباری و یا تنظیم شده صادر شود که انتخاب آن بسته به شرایط سازمان خواهد داشت.

گواهینامه های ایزو توسط یک مرجع گواهی دهنده خصوصی و یا یک نهاد صدور گواهینامه ( به نام CB ) صادر می شود که از طرف مقامات دولتی و سازمان های معروف و شناخته شده در سطح بین الملل و یا IAF ها اعتبار بخشی می شوند.

اعتبار بخشی گواهینامه ISO از طرف این مقامات و یا سازمان های معتبر نوعی ضمانتی خاص تلقی می شود که توانایی حصول اطمینان در سطح جهان در رابطه با کیفیت محصولات و یا خدمات قابل ارائه را دارد. گواهینامه هایی که برای سازمان های متقاضی صادر می شود در اصل مربوط به محصولات، خدمات و سیستم های مدیریتی است.

لازم به ذکر است که انواع گواهینامه های ایزو مطابق با نیاز سازمان‌ها صادر می شود. برای مثال اگر نهادی خواهان صادرات محصولات خود به کشور های دیگر باشد، باید گواهینامه ایزو IAF را اخذ نماید. اما اگر سازمانی قصد داشته باشد، فقط از مزیت شرکت در مناقصات استفاده کند، باید گواهی فوری اخذ نماید که نیاز به پیاده سازی الزامات ایزو نیست.

حال به طور مختصر می توان گفت که گواهینامه های ایزو به دو نوع زیر تقسیم می شوند:

  • گواهینامه ایزو بین المللی و IAF
  • گواهینامه ایزو غیر IAF و فوری
مزایای اخذ گواهینامه ایزو برای شرکت ها
مزایای اخذ انواع گواهینامه های ایزو

مزایای اخذ گواهینامه ایزو چیست

 

مهم ترین مزیت های اخذ استاندارد ایزو عبارتند از:

  • بهبود سیستم مدیریتی
  • کاهش حوادث ناشی از کار
  • ایجاد حس اعتماد در مشتریان
  • صادرات به کشور های بین المللی
  • شناسایی نیاز مشتریان
  • ایجاد فرصت رقابتی
  • تبدیل شدن به یک برند معتبر

زمان مناسب اخذ گواهی ایزو برای شرکت‌ها

شرایط و زمان دریافت گواهی ایزو تنها به استاندارد انتخابی شما و اینکه برای چه هدفی اقدام به دریافت گواهینامه ایزو می کنید بستگی دارد. در ادامه چند حالت که در آن شرکت ها اقدام به اخذ گواهینامه ایزو می کنند را بیان می کنیم:

  • زمانی که مدیر شرکت قصد حضور در مناقصات را دارد باید اقدام به دریافت گواهی ایزو کند اما نیازی به پیاده سازی استاندارد های ایزو نیست.
  • اگر مدیر شرکت قصد کنترل و مدیریت فعالیت های انجام شده در شرکت را داشته باشد.
  • اگر مدیر شرکت بخواهد بروز رسانی سیستم مدیریت اجرا شده در شرکت صورت گیرد.
  • اگر اقداماتی تا به حال جهت بهبود وضعیت شرکت انجام نشده باشد، استاندارد ایزو کمک می کند شرایط کنونی شرکت را بهبود یافته و مدیریتی قدرتمند حاکم شود.
  • اگر شرکت اهداف بلند مدتی برای بهبود کیفیت تولیدات و ارائه خدمات داشته باشد و رضایت مندی مشتریان در اولویت اول قرار داشته باشد، دریافت گواهینامه ایزو کمک فراوانی به شرکت خواهد کرد.
این مقاله را حتما بخوانید:  اخذ گواهینامه ایزو در گلستان (مشاوره رایگان و هزینه ها)

آیا دریافت گواهی ISO برای شرکت شرایط خاصی دارد؟

برای اخذ گواهی ایزو برای شرکت نیاز به شرایط خاصی نیست و مستلزم هزینه فراوانی جهت اخذ این گواهینامه نیست. هر شرکتی که در حال انجام فعالیتی باشد و خدماتی را ارائه دهد و همچنین پرسنلی را استخدام نموده باشد می تواند گواهینامه ایزو دریافت نماید.

جهت اخذ گواهی ایزو تنها شرایطی که شما ملزم به ایجاد آن هستید ارائه اسناد و مدارک مربوط به شرکت است که شامل موارد زیر است:

  • ابتدا باید نام و تعداد پرسنل حاضر در شرکت را بیان کنید. همچنین تعداد فعالیت هایی که در حال اجرا است و نوع فعالیتی که انجام می دهید را نیز شرح دهید.
  • باید گواهینامه های اخذ شده را ارائه دهید. برای اخذ استاندارد های iso و صدور گواهی ایزو برای شرکت اکثر متقاضیان برای جلوگیری از اتلاف زمان و صرفه جویی در هزینه های اضافه در مرورگر های گوگل به دنبال مراکز مشاوره ای و گواهی دهنده ایزو می باشند. اما باید مطمئن شوید که سایتی را برای صدور گواهی ایزو انتخاب کرده‌اید، توسط سازمان IAF اعتبار سنجی شده و مجوز های لازم را از سازمان ملل و اداره صنعت، معدن و تجارت داشته باشد.
  • قبل از ارائه اسناد و مدارک برای اخذ ایزو شما باید سازمان گواهی دهنده را از هدف اخذ ایزو با خبر کنید و طبق آن اسناد و مدارک لازم را تهیه کنید.
  • سرمایه گذاری در اخذ هزینه های ایزو بسته به انتخاب شما در گواهینامه های آن دارد. شما باید ببینید که آیا گواهینامه ای معتبر و بین المللی زیر نظر سازمان IAF دارید و یا می خواهید از CB های خصوصی آن را اخذ نمایید.

نحوه پیاده سازی استاندارد های ایزو به چه صورت است؟

هر سازمانی برای پیاده سازی مستندات ایزو باید مراحل متفاوتی را طی کند که در زیر به صورت کلی به آنها اشاره می کنیم:

  • آشنایی مدیران ارشد با استاندارد های ایزو و تمامی مزایایی آن
  • برنامه ریزی دقیق برای پیاده سازی و استقرار الزامات و شرایط ایزو و سیستم های مدیریتی لازم
  • شناسایی تمامی اهداف استراتژیک، فرایند های لازم جهت تدوین و طراحی الزامات ایزو
  • برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی شامل سیستم مدیریتی، کلاس های آشنایی با الزامات ایزو و مستند سازی
  • اجرای تمام مستندات مربوط به استاندارد های ایزو در جهت رسیدن به اهداف بلند مدت
  • انجام ممیزی های داخلی و اندازه گیری فرایند های مختلف جهت انطباق سیستم مدیریتی با شرایط سازمان ها
  • انجام ممیزی های خارجی (که در مرحله آخر یعنی استقرار و اجرای الزامات استاندارد های ایزو صورت می گیرد)
  • انجامم ارزیابی های مدیریتی در سازمان
  • برطرف کردن تمامی خطرات تهدید کننده سازمان
  • کمک گرفتن از یک نهاد معتبر جهت اعتبار بخشی گواهینامه ایزو
  • تعریف دقیق مدیریت و رهبری، تمام مسئولیت های سازمان و تعهد کارکنان
  • رهبری و مدیریت صحیح در سازمان
  • تعیین شرایط و سنجیدن زمینه سازمان جهت شروع فعالیت

چه شرکتی هایی خدمات صدور گواهینامه ایزو را انجام می دهند؟

در سراسر جهان شرکت های زیادی وجود دارد که خدمات صدور گواهینامه ایزو را انجام می دهند اما با توجه به شرایط موجود، اعتبار سنجی این شرکت ها  تک به تک امکان پذیر نمی باشد. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم صدور گواهینامه ایزو به عهده سازمانهای خصوصی و یا CB ها است.

سایت ایزو به عنوان یکی از معتبر ترین و با اهمیت ترین مراکز مشاوره ای و صدور گواهینامه ایزو در حال ارائه خدمت به متقاضیان عزیز می باشد. مجموعه مشاورین سایت ایزو برای انجام فعالیت های مشاوره و آموزش در حال خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.

مجموعه ما با ارائه روش دقیق ممیزی گواهینامه ISO به صورت جامع تری به شما نشان می دهد که چه موضوعاتی برای حسابرسان حائز اهمیت بوده و برای جلوگیری از دریافت نمره منفی کارشناسان شما را راهنمایی می کند تا شرایطی برای بهبود عملکرد سازمان مهیا شود.

حال برای برآورد هزینه گواهینامه و یا همان مدرک ایزو می توان گفت بستگی به اقدامات انجام شده و نوع مرجع اعتبار بخشی مدارک ایزو دارد، یعنی به طور کلی هزینه رابطه مستقیمی با اهداف سازمان در خصوص اخذ ایزو دارد.

نحوه گرفتن ايزو در ایران

صدور گواهینامه هاي ايزو از طریق سازمان استاندارد سازي ايزو انجام نمی شود، بلکه از طریق ارگان های خارجی و ارائه دهندگان خدمات برای صدور گواهی انجام می شود. اين سازمان استاندارد سازي توصیه می کند که از عباراتی مانند “گواهی ايزو” یا “ISO Certified” استفاده نکنید.

در عوض، استاندارد ايزو باید با شماره نسخه نامگذاری شود تا نشان دهد محصولات، خدمات یا سیستم ها الزامات ايزو را برآورده می کنند. صدور گواهینامه توسط نهادهای آزمایش خارجی و مستقل رایگان نیست. هزینه های مورد انتظار به اندازه شرکت، صنعت و گواهی اولیه یا مجدد بستگی دارد.

این مقاله را حتما بخوانید:  صفر تا صد پیاده سازی استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵

فرآیند صدور گواهینامه بسته به استاندارد مربوطه و نهاد مسئول صدور گواهینامه شامل مراحل مختلفی است. این مراحل مهم عبارتند از:

  • جمع‌آوری اطلاعات مربوط به استاندارد ايزو
  • شناسایی ساختار ها و فرآیند ها در حوزه های کسب و کار داخلی و شرکت
  • پتانسیل و طرح های بهینه سازی اسناد
  • اجرای استاندارد های ايزو
  • بررسی انطباق با استاندارد ايزو از طریق ممیزی داخلی
  • درخواست ممیزی انطباق رسمی یا گواهی از نهاد مسئول

چگونه مدرک یا گواهینامه ایزو را استعلام بگیریم و از اعتبار آن مطمئن شویم؟

منظور از استعلام ایزو چیست؟ استعلام هر گواهینامه ایزو از طریق مرجع اعتبار دهی آن بررسی می شود. به طور مثال اگر تاییده ایران را داشته باشد از طریق سایت IAF باید اسم و اسکوپ گواهی دهنده در سایت مرکز ملی تایید صلاحیت ایران معروف به NACI قابل مشاهد باشد.

کلا هر گواهی دهنده یا CB می بایست یک یا چند AB یا همان سازمان اعتبار دهنده داشته باشد. زمانی گواهینامه می تواند IAF تلقی شود که متقاضیان بتوانند اولا اسم AB را در سایت IAF و دوما اسم CB در سایت AB ببینند.

اگر گواهی غیر IAF دارید ( ایزو فوری) و به دنبال راهی برای استعلام گیری گواهینامه های ایزو هستید ابتدا بهتر است نمونه گواهینامه ایزو را ملاحضه کنید سپس خواهید دید که آدرس سایتی در پایین گواهی قرار دارد، وارد سایت شده و با انتخاب کشور برند انتخاب در قسمت CRTIFICATE CHECK کد ریجستری را وارد و روی سرچ کلیک کنید. حالا نتیجه استعلام قابل مشاهد است.

از این طریق می توانید اعتبار مرکز گواهی دهنده را سنجیده و از بین المللی بودن گواهینامه صادر شده اطمینان حاصل کنید.

سایت ایزو بهترین انتخاب برای اخد انواع استانداردهای بین‌المللی

در این مطلب از سایت ایزو به سوال ایزو چیست پاسخ دادیم و انواع گواهینامه های ISO را معرفی کردیم. با توجه به مطالب مطرح شده در این مقاله در می یابیم که اولين و مهم ترين قدم براي پياده سازي و استقرار استاندارد ايزو و صدور گواهينامه هاي آن اين است که شما استانداردي مطابق با نياز و شرايط سازمان خود بيابيد.

به طور مثال اگر شما يک شرکت توليد مواد غذايي هستيد مي توانيد از استاندارد ايزو 22000 براي تضمين ايمني و بهداشت مواد غذايي، و ايزو HACCP در زمينه کنترل بحران و تجزيه و تحليل شرايط توليد بهره مند شويد. در واقع دريافت همه استاندارد های ايزو با هم براي شما اجبار محسوب نمي شود و مي توانيد يک استاندارد با هدف برقراري سيستمي يکپارچه اخذ نماييد.

اما اين نکته را در نظر داشته باشيد که تمامي استاندارد هاي ايزو که توسط سازمان استاندارد سازي منتشر شده‌اند، توانايي ادغام با چند استاندارد ايزو را به صورت همزمان دارند. لازم به ذکر است که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اخذ انواع گواهینامه‌های بین‌المللی می توانید از متخصصان و مشاوران ما کمک بگیرید.

سوالات متداول

ایزو یعنی چه؟

ایزو خود سازمانی جهانی است که در سوییس قرار دارد و از زیر مجموعه هایی از تمام کشور های بین المللی تشکیل شده است. این سازمان با هماهنگی و مشورت این اجماع استاندارد هایی طراحی شده که هر کدام با هدف جداگانه ای منتشر می شوند و با نام اختصاری مخصوصی عرضه می شوند.

مزایای اخذ استاندارد ایزو چیست؟

  • اثبات استاندارد ها و هنجارهای پذیرفته شده بین المللی به معنای جدیت و حرفه ای بودن
  • افزایش اعتماد و رضایت مشتری
  • تضمین استاندارد های کیفیت، سازگاری داخلی و بین المللی، کارایی و امنیت سیستم های مدیریتی در حوزه ها و موسسات مختلف تجاری
  • امکان انطباق با استاندارد های بین‌المللی، همکاری پایدار و بی‌وقفه در سراسر مرزها

استاندارد ایزو چیست؟

استاندارد ایزو (ISO) به تعیین استانداردهای فنی، تجاری و اجتماعی در سطح بین‌المللی می‌پردازد. استانداردهای ایزو در زمینه‌های مختلفی از جمله مدیریت کیفیت، مدیریت محیط زیست، ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و امنیت اطلاعات تعریف و ارائه می‌شوند.

هدف اصلی استانداردهای ایزو، ایجاد هماهنگی، یکنواختی و اعتبار در سطح بین‌المللی در زمینه‌های مختلف است. استفاده از استانداردهای ایزو می‌تواند به سازمان‌ها و صنایع کمک کند تا بهبود کیفیت، کارایی و اعتمادسازی در فعالیت‌های خود دست یابند و رقابت‌پذیری خود را افزایش دهند.

مدرک ایزو چیست؟

گواهی یا مدرک ایزو یک مهر مجوز صادر شده توسط یک نهاد مستقل است که یک سازمان طبق هر یک از استانداردهای ایجاد شده توسط ISO به آن پایبند است. ایزو یک سازمان مستقل، غیردولتی و بین‌المللی است که متخصصان را برای تبادل دانش و ایجاد استانداردهای بین‌المللی یکجا جمع می کند.

اخذ ایزو برای چه شرکت هایی لازم است؟

تمامی شرکت هایی که قصد دارند در بازار های بین المللی وارد عرصه تجارت شوند و خود را با رقبای بین المللی همسو کنند و یا شرکت هایی که قصد دارند با فروش محصولات تولید شده و ارائه خدمات به کشور های بین المللی و دیگر همسایگان خود، قصد به چالش کشیدن خود را دارند، باید گواهینامه ایزو را اخذ نمایند.

چرا شرکت ها به ISO نیاز دارند؟

گواهینامه سازمان بین المللی استاندارد (ISO) اعتبار و اعتماد را در بین مصرف کنندگان، مشتریان و سایر شرکای تجاری ایجاد می کند. در بازار بین المللی امروزی، چنین نامگذاری تایید می کند که یک سازمان به استانداردهای جهانی تضمین کیفیت، تولید و تجارت پایبند است.

gap]

رای دهید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Buttonتماس بگیرید